Keksiukai “Muffins“

Standartinis

Nežinau, ar čia mane tas artėjantis pavasaris taip įtakoja, bet baisiai užsimaniau visus dovanom apdalint ir visaip kitaip dėmesį rodyti. Ir einant į svečius pas pusbrolį gimė išganinga mintis prikepti mažyčių keksiukų, juos gražiai įpakuoti ir padovanoti. Siūlau tą patį padaryti ir Jums-reikia visai nedaug-kelių tikrai kiekvienuose namuose esančių ingridientų ir šiek tiek fantazijos. Laiko-lygiai 20 minučių. Susirandame šiuos ingridientus: 300 g miltų

200 g cukraus

180 ml pieno

125 ml aliejaus

1 kiaušinio

žiupsnelio druskos

kepimo miltelių (visada naudoju pakeliais, kuriame kepimo milteliai yra skirti 500 gr miltų masei-soda jau išėjo iš mados:)

Gerai išsukame kiaušinį, cukrų ir pieną.Į kitą dubenį persijojame miltus, druską ir kepimo miltelius, į šią masę supilame kiaušinių, cukraus ir pieno plakinį. Taigi-dabar turime puikią purią mufinų tešlą, į kurią dabar kaip tik ir reiktų dėti tos fantazijos, kurią minėjau. Manieji dovaniniai keksiukai buvo pusiau vaniliniai-pusiau šokoladiniai. Tešlą padalinau į dvi dalis, į vieną subėriau du šaukštus karčios kakavos, o į kitą įbėriau šiek tiek vanilinio cukraus ir patarkavau apelsino žievelės. Puikiai tiks šokolado gabalėliai, koks nors mėgstamas kremas viduje ar egzotiškas glajus ant viršaus. Sveikuoliai drąsiai gali tarkuoti morkas ir smulkinti riešutus. Išduosiu paslaptį-kaskart, kai mūsų namuose reikia plauti indus-užverda šiokia tokia kova. Kad šio ne itin malonaus darbo būtų mažiau-visada keksiukų kepimui naudoju popierinius gofruotus indelius. Tada pakanka į skardą sudėti metalines formeles( jos būtent ir reikalingos keksiukų formai palaikyti), į jas popierinius indelius ir tešlą. Visada galima naudoti šauniąją silikoninę formą ar dar kokį nors naujųjų technologijų stebuklą. Kepam 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. tačiau aš visada mediniu pagaliuku patikrinu, ar keksiukai tikrai iškepę. Ir galiausiai prireiks dailaus dovanų popieriaus ir taškuoto kaspino. Galiu 100% garantuoti, kad su tokia lauktuve niekada “neprašausite“. Skanaus!

Atsakymų: 1 »

Parašykite komentarą