Įdarytas baklažanas

Standartinis

Po ilgo laiko tarpo pagaliau atradau laisvesnį vakarą, o pailsėjimui nuo spalvinimo knygelių ir kartoninio miesto gamybos rašau paprastą, greitą tačiau ne kasdieniško patiekaliuko receptą. Mes jį vadiname paprastai- “Kaliošais“.  Prireiks:

poros baklažanų

0,5 kg jautienos-kiaulienos faršo

svogūno

kelių skiltelių česnako

10 vnt pievagrybių

1 pomidoro

rozmarinų, čiobrelių (pagardinimui)

“Parmezano“ arba kito kietojo sūrio

3-4 šaukštų druskos

Ne kartą esu girdėjusi, kad daugelis šeimininkių skundžiasi, jog nemoka paruošti baklažano, esą jis kartus.  Turiu puikią vokišką kulinarijos knygą, kurioje yra visas puikus skyrius “basic“ kulinarinių patarimų, kuriuos deduosi galvon-pasirodo, norint, kad baklažanai nebūtų kartūs, juos reikia nuplauti, perpjauti pusiau ir pamerkti į gerai pasūdytą vandenį. Kol ruošime įdarą, jie ten gali ir pamirkti. Įdarą ruošiame panašiai, kaip ir faršą “Bolognese“ makaronams, tik nepadauginam pomidorų. Tad apkepiname svogūną, česnaką, dedame faršą, smulkintą pomidorą (ar pomidorų tyrės), pagardiname rozmarinais, čiobreliais, pipirais ar kitais širdžiai brangiais prieskoniais. Tada išimame iš pasūdyto vandens baklažanų “kaliošus“-jie būtent taip ir atrodo-nusausiname virtuviniu rankšluosčiu, šaukštu išskobiame vidų ir tą likutį kelias minutes pakepiname kartu su faršu, kad suminkštėtų. Į baklažanų “indelius“ dedame paruoštą įdarą, apdedame pjaustytais pievagrybiais ir apibarstome “Parmezanu“. Šauname į orkaitę, o kepimo pradžioje reiktų “kaliošus“ pridengti folija, kad nedegtų sūris. Priklausomai nuo orkaitės, patiekalą reikėtų kepti apie 40-50 minučių, kad baklažanas visiškai suminkštėtų. Tai lengvas patiekalas, tad puikiai tinka tiek šeimyniniams pietums, tiek vakarienei su draugais. Skanaus!

Atsakymų: 1 »

  1. Puikus receptėlis, pati panašiai gaminu. Bet jei noriu, kad patiekalas būtų dar lengvesnis, ne toks riebus, tai faršą maišau perpus su virtais ryžiais. Tik tada į pačią masę pomidorų nededu. Uždedu kelias skilteles ant viršaus ir tada sūriu barstau:) Ir dar -bent man prie baklažano ypatingai dera česnakas. Gana gausiai jo dedu ir įdarydama baklažanus.

  2. Na pas mus dabar yra mažasis ragautojas, tai stengiuosi nepadauginti česnako, bet šiaip irgi baisiausiai mėgstu ir visur dedu. Pas mane jau “default“ gaunasi česnakai-tiesiog privaloma 🙂 Pabandysim su ryžiais pamaišyt faršą-dėkui už pukią idėją 😉

Parašykite komentarą