Varškės apkepas

Standartinis

Kadangi paskutiniu metu mūsų šeimos meniu šiek tiek supanašėjo su vaikų darželio, tai vieną vakarą ir nutarėme prisiminti tą vaikystės skonį su varškės apkepu, kurį darželyje tiekdavo pavakariams, ant viso beformio gabalo užtrėkšdavo  didelį šaukštą grietinės ir aviečių uogienės, o šalia duodavo stiklinėlę pieno! Reikės:

360 gr varškės (šiuo metu, kaip pastebėjau, varškė fasuojama nebe 200 gr pakeliais, o tik po 180 gr, tai išeina du pakeliai)

trys šaukštai cukraus ir truputį vanilinio (dažnai naudoju rudąjį cukrų, vietoje paprasto, jis man skanesnis)

trys kiaušiniai

trys šaukštai manų kruopų

šlakelis pieno išbrinkinti manams

du šaukštai razinų

Pirmiausia dubenėlyje užmerkiu manų kruopas su šlakeliu pieno, kad gerai išbrinktų, o tuo tarpu trijų kiaušinių trynius išsuku kartu su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Į gautą masę per rėtį pertrinu varškę, įmaišau išbrinkusias manų kruopas. Razinas užplikau verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų ir šįkart šiek tiek “nusidėjau“, nes į razinas įpyliau lašelį romo. Atskirame dubenyje išplaku kiaušinių trynius ir abi mases švelniai sumaišau, kad nesubliukštų baltymų putos. Pilu viską į savo taip mėgstamą “Pyrex“ stiklinį indą su dangčiu ir kepu 40 min. uždengus ir 10 min. pabaigoje be dangčio. Pagaliuku patikrinu, ar tikrai iškepė. Ragaujame su šaukštu tikros grietinės ir aviečių uogiene. Niam niam!

Atsakymų: 1 »

Parašykite komentarą