Krevečių salotos

Standartinis

Kai norisi ko nors lengvo, paprastai paruošiamo ir šiek tiek egzotiško-šitos salotos geriasia ką galima pasigaminti. Prireiks:

Lukštentų krevečių (skaniausia pirkti jas negliaudytas ir šitą procedūrą atlikti namuose, tada jos bus sultingos, neapdirbtos ir garantuotai skanios)

“Iceberg” salotos (arba bet kokių nors kitų jūsų mėgiamų salotų, išskyrus pekino kopūstą)

Minkštų kriaušių

Agurko

“Tempuros” arba paprastų miltų

Padažui:

Citrinos sulčių

Medaus

Imbiero

Visa salotų skonio paslaptis yra krevečių paruošime. Jas reikia šiek tiek pagruzdinti, kad būtų traškios, o šiam tikslui labiausiai tinka “Tempura” miltai-tai japonų virtuvėje plačiai naudojamas ingridientas, kai norima traškiai apkepti žuvį, mėsą ar daržoves.  Didžiuosiuose prekybos centre yra pirkti šių miltų-tada belieka tik juos sumaišyti su vandeniu, panardinti krevetes ir apkepti. Na bet jų neturint galima išsisukti su paprastais miltais, kiaušiniu ir šlakeliu vandens. Taigi, pagruzdiname krevetes, pjaustome salotą, kriaušes ir agurką. Padažas ruošiamas labai paprastai: maišome citrinų sultis,  šiek tiek šiltame vandenyje ištirpinto medaus ir žiupsnelį imbiero. Aš naudoju imbiero miltelius, nes jie ne tokie “aršūs” kaip sutarkuotas gumbas  tad šiam reikalui labiau ir pritinka. Kartais kai neturiu po ranka citrinos, o šaldytuve yra kokių nors sulčių-drąsiai panaudoju jas, nes tinka ir apelsinų ir visokių kitokių vaisių sultys. Dar šios salotos patrauklios tuo, kad visų joms reikiamų ingridientų praktiškai visada yra namuose-krevečių pravartu užsišaldyti, na o agurko ar salotos tikrai nereikia toli ieškoti. Patiekiame su skrudinto batono riekele. Skanaus!

Parašykite komentarą