Kibinukai su grybais arba aguonomis

Standartinis

 

Dievinu kibinus, tačiau iki šiol nebandžiau jų kepti namuose-atrodė baisiai sudėtingas darbas ir paprasčiau būdavo tiesiog nuvykti į Trakus jų pavalgyti. Bet per šias Kalėdas baisingai užsispyriau pati namuose pagaminti tokį patiekalą, kad būtų skanu, daug ir greitai paruošiama. Po savaitės bandymų atradau patį skaniausią pasaulyje tešlos receptuką, kurį pagaminti užtrunka 3 minutes, tešla nelimpa prie rankų ir spintelių-žodžiu visapusiškai puiki.

 

 

 

 

Taigi, tešlai mums reikės:

800 gr. miltų (maždaug 4 stiklinės)

3 kiaušinių

200 gr. natūralios grietinės (mažo indelio )

200 gr. margarino kepimui arba sviesto

žiupsnelio druskos

Pats gamybos procesas paprastas, kaip 2×2 : į dubenį persijojame miltus, beriame druskos ir burokine tarka sutarkuojame margariną arba sviestą. Kitame dubenyje užmaišome grietinės ir kiaušinių masę ir ją supilame į miltus su margarinu. Kiaušinių su grietine svarbu nepadauginti, nes paskui teks dėti miltų ir tešla bus nebe tokia skani. Taip, kad čia prireiks išmonės, tačiau visada galima įpilti dar šios masės-svarbu, kad minkant tešla nebeliptų prie rankų. Tada maždaug pusvalandžiui ją dedame į šaldytuvą. Ne į kamerą! Aš naudojau margariną, nes jis ne taip greitai tirpsta tarp rankų, ir manau kaip pirmai pradžiai-lengviau. Dabar apie įdarus. Patiekalas žavus tuo, kad vidun galima „farširuoti“ absoliučiai visus įmanomus skanėstus-tiek saldžius tiek pikantiškus, mėsą, daržoves, sūrius… Šį kartą pateikiu du įdarų variantus-vieną su grybais, o kitą saldų, na o toliau-jau jūsų fantazijos reikalas.

Grybų įdaras:

Pievagrybiai (arba kitokie turimi grybai, svarbu, kad įdaras nesigautų labai skystas)

Svogūnai,

Salierai

Morkos

Česnakai

Viską prieš tai pakepinti keptuvėje ant sviestuko ir gerai nugarinti skystį.

Aguoninis įdaras:

5-6 šaukštai aguonų (iš vakaro reikia užmerkti šaltame vandenyje, po to sumalti)

2 šaukštai cukraus

2 kiaušinio tryniai (baltymu aptepsime kepinukus)

50 gr sviesto

4-5 šaukštai kondensuoto pieno

Mačiau, dabar jau yra pirkti ir maltų aguonų (tai pagreitintų darbus). Pirktines aguonas reiktų pasiruošti pagal ant pakelio pateiktą receptą, tada sudedame kitus ingridientus ir maišome, kol gauname vientisą  masę. Kondensuoto pieno nevertėtų padauginti, nes įdaras gali gautis per skystas.

Kadangi kibinukų kepiau visą kalną – iš keturgubos normos, tai optimizavau gamybos procesą, panaudodama mechaninį aparatėlį, formuoti koldūnams. Per skystas įdaras ima tekėti pro kampučius ir svilti, tad prisiminkite, kad įdaras turėtų būti kuo sausesnis-bet ne per sausas. Iš vienos normos tešlos gaunasi apie 20 vnt. nedidelių kibinukų. Suformuotus kibinukus kišame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kai jie pakepa 5 minutes ištraukiame, atsargiai aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame, kol gražiai parus. Tikiuosi artimiausiu metu imsiuosi kepti šių skanėstų ir su mėsyte. Skanaus!

Atsakymų: 1 »

  1. Labai gražus www, labai skaniai viskas atrodo, tik vieną dalyką reikėtų ištaisyti – tinkamai susukti/sujungti tešlą. To tave galiu pamokint bet kuria pasitaikiusia proga, bo jau ir pats pasiilgau kibinifini’ų

    • Gaila, kad mano baba numirė anksčiau, negu aš iš jos išmokau raityti kibinus. Bet išmokti dailias pynutes iš tešlos pinti-mano svajonė 🙂 labai norėčiau …labai 🙂

Parašykite komentarą