Tailandietiška krevečių sriuba

Standartinis

Myliu savo mamą dar ir dėl vienos labai svarios priežasties-ji yra virtuvės deivė, kuri nekenčia cepelinų ir kaskart prigalvoja visokiausių stebuklų virtuvėje, todėl mes norim pas ją svečiuotis dar ir dar. Mano vyrui tai yra jo uošvienės patiekalas nr. 1 Taigi, šiam skanėstui paruošti reikės:

Skardinės kokosų pieno (200 ml, jo yra visuose prekybos centruose)

lukštentų krevečių (kuo daugiau tuo skaniau!)

poro

raudonosios paprikos

2 morkų

vištienos sultinio (prireiks 500 ml)

Prie sriubos privaloma:

bandelė su sezamu, aptepta sviestu (bandeles taip pat perkame)

Taigi, turint paruošto vištienos sultinio (o aš jo turiu užsišaldžius) arba blogiausiu atveju naudojant buljono ruošinį viskas labai paprasta. Pakepiname porą, raudonąją papriką ir burokine tarka tarkuotas morkas. Viską verčiame į puodą su sultiniu. Verdame apie 20 min. Tada puodan keliauja krevetės, paverdame maždaug 2-3 minutes. Išjungiame ugnį, supilame kokosų pieną ir dar pašildome. Štai, sriuba paruošta. Bet prie sriubos tiesiog privaloma užsikąsti šviežia bandele su sezamo sėklomis, aptepta sviestu. Skanesnės sriubos neesu gyvenime valgiusi. Skanaus ir jums!

Atsakymų: 1 »

  1. katik isbandziau! sriubyte gavos nerealiai skani, patariu pasigamint visiems. labai paprastai ir greit ruosiama, o skonis ypatingas!

Parašykite komentarą