Norvegiškas omaras

Standartinis

Šis patiekalas-tai skanėstas, priverčiantis laižyt pirštelius-ypač jūros gėrybių mylėtojams. O mes jas mylim 🙂 Kadangi cepelinų žemėje tokie skanėstai pasisekimo neturi, tai jų šviežių gauti labai sunku, bet kaskart pasižvalgau šaldytų produktų lentynose. Taigi, į rankas man pateko norvegiški omarai. Paruošimas jų labai paprastas, o skanu taip, kad dėl paskutinio tenka muštis. Taigi, patiekaliukui reikia:

norvegiškšų omarų (jų kiekio nerašau, nes kuo daugiau, tuo geriau)

sviesto,

šviežių krapų,

šviežių petražolių,

smulkintų gvazdikėlių,

imbiero miltelių (galima ir “tikrą“ šaknį patarkuot).

Vertikaliai iš vidaus tvirtu peiliu įpjauname omaro kiautą-bus lengviau išdarinėti. Aptepame sviestu, sumaišytu su minėtais ingridientas, dedame į skardą ir kepame apie 15 min. Lengva, greita ir svarbiausia-be proto skanu!

Atsakymų: 1 »

Parašykite komentarą