Pekino antis

Standartinis

Iškepti antį svajojau jau seniai, bet amžinai atidėliojau šitą reikalą, nes atrodė, kad bus baisiausiai sudėtinga gauti tą antį, o paskui ją paruošti. Kadangi lenkiški maisto produktai manęs nežavi, vis pasidairydavau Lietuvoje auginto paukščio, ir buvau maloniai nustebinta, kai viename iš didžiųjų prekybos centre man pavyko įsigyti šaldytą antį. Pasirodo ne deficitas. Šiam patiekalui ruošti turėjau tobulą konsultantą-mano vyras pekine ne kartą yra ragavęs tikros kiniškos anties, todėl gamindama paukštį namuose kišau jam kąsnis po kąsnio, klausdama “Ar taip? Ar toks skonis?“. Na tai finale, galiu pasakyti, jis vis dėlto pripažino, kad gavosi šauniai. Reikia paminėti, kad Kinijoje antis nėra valgoma įprastai, kaip darytume mes, lietuviai. Tai riebi mėsa ir Kinijoje daroma taip: prikepama plonyčių blynelių (delno dydžio lietinių), ant lietinio dedama itin plonomis riekelėmis pjaustyti keli anties gabalėliai, dedamas žiupsnis juostelėmis pjaustytų porų, agurkų ar ridiko, viskas pirštais susukama į “dūdelę“, dažoma į “Hoisin“ slyvų padažą ir dedama į burną. Šį kartą “Hoisin“ padažą pirkome prekybos centre jau paruoštą, nes reikia pripažinti blynelių kepimas ir preciziškas daržovių pjaustymas užima nemažai laiko! Tačiau dabar galiu drąsiai dalintis receptu. Reikia:

Anties (mūsiškė svėrė apie 2,5 kg)

200 ml. sojų padažo

l vandens

medaus (apie 10 šaukštų)

Blyneliams:

3 kiaušinių

180 gr miltų

300 ml vandens

Įdarui:šiaudeliais pjaustytų porų, šiaudeliais pjaustytų juodųjų ridikų, šiaudeliais pjaustytų agurkų, “Hoisin“ kiniško slyvų padažo.
Pirmiausia pasiruošiame antį-jei ji paruošta, belieka ją nuplauti, jei ne-teks išdarinėti. Į gilų indą-tai gali būti rytietiška WOK keptuvė ar troškintuvas, pilame 180 ml sojų  padažą,  1 litrą vandens ir 8 šaukštus medaus.  Gerai išmaišome, ir į gautą masę dedame antį-maždaug 10 minučių apverdame vieną pusę ir apverčiame antį. Iškeliame paukštį sausai, ir šaldytuve paliekame marinuotis 24 valandoms. Kitą dieną imame likusį sojų padžą ir medų ir dar kartą gauta mase aptepame antį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos-žinoma, trukmė priklauso nuo Jūsų turimos įrangos, tačiau reikia nepamiršti, kad tai didelis paukštis ir kepant trumpiau nieko nebus. Po apačia reikia pakišti skardelę riebalams ir laiks nuo laiko palaistyti antį.Sako Kinijoje, prieš kepant pučiant orą atskiriama paukščio oda tampa itin traški. Neišbandėm,nes savanorių nebuvo. Dar vyras teigė, kad mūsų antis, palygint su tikru Pekino paukščiu-tai visas kalakutas-tikroji antis yra laukinė ir mažutė.Šalia, kaip užkandėlę tiekiame egzotiškas sojų daigų salotas. Skanaus 🙂

Atsakymų: 1 »

  1. Labas, “Hoisin“ padažą pirkome “Maximoje“, esančioje Mindaugo g. Ir ne per seniausiai mačiau “Oze“ esančioje “Prismoje“. Toks pailgas stiklainiukas su mėlyna etikete. 🙂

  2. Niujorke valgiau pekino antį ir tikrai atnešė delno dydžio blynelius, svogūno laiškų storuosius galus prie pat svogūno kur auga papjaustytus, padažo ir putėsiai spalvoti prie anties. Bet blyneliai tokie gan stori ir nesuprasi kokiu būdu pagaminti – nei kepti, nei virti… Pasižiūrėjus, atrodo kaip tešlos gabalėliai, o kai valgai normalūs. Tik manyčiau, kad jie aliejuje verda antis, bent jau taip atrodo.

  3. Noriu pasitikslinti: tai apvirus paukštį reikia visai sausai laikyti tas 24 val šaldytuve? kažkaip suabejojau ar persimarinuos virdamas 10 min, o paskui paliktas “be nieko“….

Parašykite komentarą