Ieškodami tinkamo garnyro prie rytietiškų patiekalų, prekybos centre daržovių skyriuje,aptikome fasuotus šviežius sojų daigus. 3-4 porcijoms reikia:
300 gr. šviežių sojų daigų
Šaukšto sojų padažo
Šaukšto sezamo sėklų
Pupelių daigus nuplauname, ir keletą sekundžių apverdame nesūdytame vandenyje. Sezamo sėklas apkepiname švarioje, sausoje keptuvėje be riebalų, kol taps auksinės spalvos. Į salotoms paruoštą indą dedame sojų daigus, apibarstome sezamo sėklomis, o viską apšlakstę sojų padažu išmaišome. Šis garnyras idealiai tinka prie tradicinių kiniškų patiekalų pvz. Pekino anties ar saldžiarugščių vištienos kepsnelių.
Jei ne paslaptis, kuriame prekybos centre pirkote sojų daigus? Sudomino, norėčiau paragauti 🙂
Labas, sojų daigus pirkome “Maximos“ prekybos centre, vaisių ir daržovių skyriuje šaldytuve šalia visokių virtų burokėlių ir panašiai. Pirkome “Maximoje“, esančioje Mindaugo g. Vilniuje. Bet ir “Akropolio“ “Maximoj“ yra 🙂